وب سایت شخصی محمد حسنوند

وب سایت شخصی محمد حسنوند

وب سایت شخصی محمد حسنوند

وب سایت شخصی محمد حسنوند

hasanvand2

«محمد حسنوند» در گفت‌وگوی  اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام در خصوص علت‌های افزایش خشونت و پرخاشگری در جامعه و راهکارهای کاهش یا جلوگیری از این مهم اظهار کرد: متأسفانه افزایش پرخاشگری امروز به یکی از مشکلات جامع ما تبدیل‌شده و طبق آمارهایی که از پرونده‌های پزشکی قانونی گزارش می‌شود در جامعه ما طی یک سال بیش از 600 هزار بار دعوا، نزاع و درگیری به وجود می‌آید.

 

وی بابیان اینکه در چهار ماه اول سال ۱۳۹۳، 244 هزار و 698 نفر به دلیل صدمات ناشی از نزاع و درگیری به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند، افزود: که از این تعداد 156 هزار و 462 نفر مرد و 68 هزار و 236 نفر دیگر زن بودند لذا با توجه به اینکه دین ما شیعه است این آمار زیبنده جامعه ایران اسلامی نیست.

 

حسنوند با تأکید بر اینکه وجود این میزان خشونت در جامعه با مسائل مختلفی در ارتباط است خاطرنشان کرد: افزایش خشونت در جامعه می‌تواند دلایل فراوانی داشته باشد اما بخش مهمی از این مسئله به تضادهای فرهنگی در جامعه برمی‌گردد.

 

این قاضی دادگاه با اشاره به اینکه در حقیقت یکی از مسائل مهم خشونت در جامعه تعارض و تضاد است خاطرنشان کرد: این تعارض به این معناست که چیزی که می‌بیند نمی‌خواهد و آن چیزی که می‌خواهد، نمی‌بیند و بعد وقتی آموزش نداشته باشد که چرایی رفتار را بتواند تصحیح کند این می‌تواند به خشونت و درگیری‌های مختلف منجر شود.

 

وی بر کنترل هیجان‌های منفی در افراد و بخصوص در جوانان برای مهار خشونت در جامعه با ارائه راهکار درست و کارشناسی شده تأکید کرد.

 

رییس دادگاه بخش هلیلان بابیان اینکه بیکاری، فقر، بحران‌های خانوادگی، احساس تبعیض و نابرابری و طرد اجتماعی، بستر آنومیکی را به وجود می‌آورد که سطح برانگیختگی فرد را بالا می‌برد و به‌مرور آستانه تحمل افراد را در روبه‌رو شدن با مشکلات زندگی کاهش می‌دهد افزود: افراد به دلایل گوناگون ازجمله تضاد منافع با یکدیگر درگیری‌های خشونت‌آمیز داشته و دارند.

 

حسنوند با تأکید بر اینکه چالش‌ها اجتماعی و پایین آمدن آستانه تحمل مردم نقش مهمی در وقوع خشونت و درگیری در سطح جامعه دارد گفت: بسیاری از افراد جامعه، قانون را خودشان اجرا می‌کنند و به این باور نرسیده‌اند که دستگاه‌های وجود دارد که حق آنان را می‌گیرد که این مهم نیازمند کار فرهنگی است.

 

رییس دادگاه بخش هلیلان بابیان اینکه اجرا کردن قانون به‌صورت شخصی باعث به‌وجودآمدن و افزایش درگیری در جامعه می‌شود تصریح کرد: یکی از مصادیق کاهش سطح امنیت در جامعه، درگیری‌ها، متلک‌گویی‌ها و توهین به زنان در محیط‌های اجتماعی و شهری است و افراد جامعه، برای به اجرا درآوردن آنچه می‌خواهند، به هرکس که زورشان برسد، آسیب می‌زنند. 

 

وی ادامه داد: البته به دلیل وجود فرهنگ عشایری و رعایت بسیاری از حرمت‌ها این معضلات در استان ایلام به‌ندرت مشاهده می‌شود اما استان ما به نحو دیکری با این موضع درگیرند نزاع‌های دسته‌جمعی که گاها در خیابان‌ها ممکن است شاهد آن باشیم موضوعی است که در این مناطق بیشتر اتفاق می‌افتد.

 

حسنوند با اشاره به اینکه نزاع دسته‌جمعی در گذشته در مناطق روستایی و عشایری شیوع بیشتری داشت که خوشبختانه با افزایش سطح آگاهی و کیفیت زندگی مردم روند رو به کاهش است افزود: اما در مناطق شهری و به‌خصوص حاشیه شهرها شاهد رشد بوده است.

 

وی در پاسخ به این سؤال که چرا در برخی فصول سال مانند تابستان و بهار شاهد افزایش چشمگیر خشونت‌های خیابانی و از سوی دیگر در فصل زمستان شاهد کمترین نزاع‌های فردی هستیم گفت: اقلیم، آب‌وهوا تأثیر فراوانی بر کمیت و کیفیت جرائم دارد به حدی که این مسئله موردتوجه بسیاری از جرم شناسان قرار گرفته است و بسیاری از عادات رفتاری می‌تواند بر اساس وضعیت‌های نامناسب جوی دستخوش تغییر شوند.


وی با تأکید بر اینکه میان سطح سواد افراد جامعه و خشونت‌های رفتاری یک رابطه معناداری وجود دارد تصریح کرد: هرچقدر جامعه از سطح آگاهی و سواد بالاتری برخوردار باشد افراد از دامنه لغات و توانایی بیشتری برخوردار بوده و بالطبع قدرت متقاعدکننده‌تری را در گفت‌وگو پیدا می‌کنند و کم درگیری‌ پیش می‌آید.

 

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه بخش بزرگی از مشکلات خانوادگی و نزاع‌های خیابانی در جامعه امروز ما از فقدان مهارت‌های ارتباطی مؤثر نشأت می‌گیرد افزود: برنامه‌های ماهواره نیز تأثیر زیادی در افزایش خشونت در جامعه دارد، بدیهی است که مشاهده صحنه‌های خشونت‌آمیز، گرایش به پرخاشگری را در بیننده بالا می‌برد و با توجه به این‌که اغلب برنامه‌های ماهواره‌ای به فیلم‌های سینمایی و سریال‌هایی اختصاص‌یافته که در آن صحنه‌های خشونت‌آمیز به‌طور مکرر تکرار می‌شود، این امر می‌تواند باعث افزایش خشونت در جامعه شود.

 

وی ادامه داد: در اکثر سریال‌ها و برنامه‌های ماهواره‌ای مسائل اخلاقی و جنسی بدون هیچ‌گونه سانسور به مخاطب ارائه می‌شود که باعث می‌شود تا بیننده خردسال و نوجوان که هیچ‌گونه ظرفیتی برای پذیرش این‌گونه اطلاعات ندارند به مشکلاتی نظیر بلوغ زودرس دچار شود. 

 

حسنوند با تأکید بر اینکه بیشترین تأثیر مخرب شبکه‌های ماهواره‌ای بر روی فرزندان و افراد خردسال خانواده وارد می‌شود افزود: چراکه آنان ساعات بیشتری را در منزل سپری کرده و از برنامه‌هایی که ارزش‌ها، باورها، انتظارات و جهت‌گیری‌های ارزشی متفاوتی را در تبلیغ ارائه می‌کنند، استفاده می‌کنند.

 

این دانشجوی دکترای حقوق عمومی یکی از اصلی‌ترین دلایل افزایش خشونت در جامعه را بیکاری دانست و خاطرنشان کرد: کسی که بیکار شود طبیعی است که افکار نامتعارف در ذهنش ورود پیدا می‌کند و این مهم منشأ بسیاری از گرفتاری‌هاست و فرد را به برخی جرائم مانند اعتیاد، سرقت و دیگر مسائل اجتماعی سوق می‌دهد.

 

این مدرس دانشگاه بابیان اینکه اگر جوانی در موعد مقرر بتواند تحصیل، ازدواج و امرار معاش کند به‌ندرت برخورد نامعقولی خواهد داشت تصریح کرد: جوانان و افرادی که در محیط‌های در معرض آسیب زندگی می‌کنند باید کنترل شوند و باید قبول کرد به‌طورمعمول با برخورد صرف، نتیجه مطلوب حاصل نمی‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه افراد آسیب‌دیده و آسیب‌زننده، باید شناسایی شوند تا زیر چتر حمایتی قرار گیرند افزود: این افراد باید مورد توجه جدی قرار گیرند تا به جامعه آسیب وارد نکنند.

 

این قاضی دادگاه با تأکید بر اینکه بخش زیادی از راهکارهای کاهش خشونت به والدین و تربیت فرزندان برمی‌گردد تصریح کرد: آرام بودن در هنگام بحث، یاددادن و یادگرفتن توانایی حل مسئله به فرزندان و اعضای خانواده، آرامش دادن به کودک به هنگام ناراحتی، تأیید کردن و ابراز همدردی، خودداری کردن از تحقیر فرزند می‌تواند مانع از رفتارهای نابهنجار فرزندان در آینده شود.